Overview

Wij zijn Springlab

Stilzitten is het nieuwe roken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een passieve levensstijl inmiddels een van de meest voorkomende doodsoorzaken. Deze zitcultuur begint al in het onderwijs. Kinderen brengen daar duizend uur per jaar zittend door. Adviesrapporten, petities en onderzoeken haalden de media, maar échte innovatieve oplossingen bleven uit. Daarom zijn wij er.

Bewegend leren als onderwijs van de toekomst. Dat is onze droom. Leren door te bewegen, spelen en ontdekken. Dat is niet alleen goed voor de mentale en fysieke gezondheid van kinderen; het geeft ze ook zelfvertrouwen, verbetert hun zelfbeeld, stimuleert sociale interactie en zorgt voor een betere opname van de lesstof. Genoeg reden voor ons om het onderwijs op zijn kop te zetten!

Vind jij onze droom ontzettend gaaf, heb je een vacature gevonden die je op het lijf geschreven is of word je enthousiast van onze werkcultuur? Lees dan verder!

Waar ga je je mee bezig houden?

 • Je wordt een volwaardig lid van het product team en zal meebouwen aan ons ontwikkelplatform en de games die we met Springlab ontwikkelen. Werkzaamheden waar je aan kunt denken zijn:
 • Het ontwikkelen van nieuwe games voor de Beweegvloer en/of Springloop.
 • Het (door)ontwikkelen van nieuwe (of bestaande modulaire) game mechanics voor de Beweegvloer en/of Springloop
 • Het verbeteren en doorontwikkelen van Springloop Creator, waarmee gebruikers hun eigen games voor Springloop kunnen maken.
 • Ruimte voor eigen inbreng. Heb jij een idee voor een van onze producten om kinderen bewegend te laten leren?

Je herkent jezelf in het volgende profiel

 • Je zit in het 3e of 4e jaar van een opleiding (game) programmeren of informatica.
 • Je hebt ervaring met C# en Unity (of een vergelijkbare engine).
 • Je hebt een onderzoekende mindset en wilt weten waarom iets werkt zoals het werkt, vraagt je af of dat is hoe het zou moeten werken en je wilt het nóg beter laten werken.
 • Je houdt ervan om technische problemen op creatieve wijze op te lossen, maar je vindt het wiel niet steeds opnieuw uit.
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om met andere programmeurs en game designers te brainstormen over oplossingen op complexe uitdagingen.
 • Je wilt graag meedraaien en ervaring opdoen in een bedrijf en draagt graag bij aan het product dat wij maken.
 • Onze missie om het onderwijs in beweging te brengen spreekt je aan en motiveert je het beste uit jezelf te halen.

Het team

Je wordt een onmisbaar onderdeel van een klein creatief ontwerp- en ontwikkelingsteam die verantwoordelijk is voor het gehele ontwikkelproces binnen Springlab. We ontwerpen en ontwikkelen onze eigen innovaties en games.

Stage bij Springlab

Een stage bij Springlab staat garant voor dynamiek, uitdaging en veel verantwoordelijkheid. Je bent van begin tot eind betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe innovaties en games die maatschappelijke impact maken. We bieden een stagevergoeding van €250 per maand. We zien ontzettend uit naar je komst!

Je bent er nog? 

Mooi. Solliciteren maar! We zijn niet zo van de sollicitaties met ellenlange brieven, opgepoetste cv’s of andere vormen van zelfklopperij 😉 Liever zien we een link naar je portfolio en een korte video van maximaal twee minuten waarin je jezelf presenteert en ons duidelijk maakt waarom we jou moeten uitnodigen voor een gesprek. Zo krijgen we een veel betere indruk van je. Is zo’n video nou echt niets voor jou? Geen zorgen, dan mag het ook tekstueel!

To apply for this job email your details to joey@springlab.nl

About Springlab

Wij zijn Springlab. Wij creëren beweegimpact. Wij brengen kinderen in beweging. Springlab is een social enterprise. Een club (team van 18) van innovatievelingen die creativiteit en vindingrijkheid combineren met educatieve kennis en wetenschappelijk onderzoek om een duurzame verandering teweeg te brengen. Tijdens onze avontuurlijk reis naar een beweeglijke toekomst en een gezonde generatie nemen we onszelf niet té serieus. Onze kernwaarden?

 • Wij zijn wereldverbeteraars. Wij bouwen aan een gezonde(re) toekomst vol beweging!
 • Wij zijn vrienden. We zijn sociaal, betrouwbaar en meedenkend. Samen gaan we vooruit!
 • Wij tonen lef. Creativiteit en positiviteit zitten in ons DNA. Wij durven en gaan er altijd 100% voor!
 • Wij zijn the A-team. We houden van aanpakken. ‘Onze’ kinderen verdienen het beste!